Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Melos Brass, Ρομαντική Μουσική για Χάλκινα Πνευστά (2009)

Το μουσικό σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass, δημιούργημα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με ενεργό παρουσία ήδη πάνω από 25 χρόνια, σχηματίστηκε το 1989 από μέλη διαφόρων ελληνικών συμφωνικών ορχηστρών και από τότε αναπτύσσει εξαιρετικά γόνιμη δραστηριότητα τόσο εντός των συνόρων, όσο και πέρα απ' αυτά. Επικεντρώνεται κυρίως στη μουσική δωματίου για σύνολα πνευστών ερμηνεύοντας συνθέσεις Ελλήνων και και ξένων δημιουργών, σύγχρονων ή και πιο παλιών. 
Το πενταμελές (Κουιντέτο) συγκρότημα αποτελούν οι μουσικοί: Σωκράτης Άνθης (τρομπέτα), Παναγιώτης Καίσαρης (τρομπέτα, πίκολο τρομπέτα), Αντώνης Λάγος (κόρνο), Σπύρος Φαρούγγιας (τρομπόνι, ευφώνιο) και Νίκος Ζερβόπουλος (τούμπα).
Το 2009 η Legend εξέδωσε δυο διπλά άλμπουμ με ηχογραφήσεις του συγκροτήματος. Το ένα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, ενώ το δεύτερο είναι μοιρασμένο στα δύο: Ο πρώτος δίσκος περιλαμβάνει έργα ξένων συνθετών γραμμένα μεταξύ 1906, το παλιότερο, και 1974, το νεότερο. Ο δεύτερος δίσκος περιλαμβάνει ελληνικά έργα που υπογράφουν οι συνθέτες Μιχάλης Αδάμης, Μπάμπης Κανάς, Νίκος Ξανθούλης, Γιώργος Μηνάς, Μηνάς Αλεξιάδης και Σάββας Ζάννας. Οι ερμηνείες είναι θαυμάσιες και ο ήχος απόλυτα σαγηνευτικός χάρις και στην εξαιρετικής ποιότητας ηχογράφηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: