Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Βασίλης Τενίδης: Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους (1966)

Ο Βασίλης Τενίδης (γενν. 1936) είναι ένας πολύ αξιόλογος και πολυσύνθετος μουσικός, συνθέτης, κλασικός κιθαριστής, ενορχηστρωτής, παιδαγωγός και μουσικός παραγωγός, με μακροχρόνια διαδρομή στα μουσικά μας πράγματα από τις αρχές της δεκαετίας του '60, εποχή που μας χάρισε πολλά όμορφα τραγούδια σε νεοκυματικό ύφος. 
Έγραψε επίσης μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Δυστυχώς λίγα πράγματα απ' όλα αυτά πέρασαν στη δισκογραφία, όπως το πολύ ενδιαφέρον soundtrack της ταινίας "Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους", παραγωγής 1966, σε σκηνοθεσία Jiri Sequens με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κούρκουλο, Gunther Stoll και Γιάννη Βόγλη. 
Το 7ιντσο δισκάκι κυκλοφόρησε παράλληλα με την ταινία από τη Lyra (κωδικός: LE 2042) με τρία οργανικά θέματα κι ένα αγγλόφωνο τραγούδι ("The Time of Love") που ερμήνευσε η Κίτσα Καζάκου. Το αρχείο περιλαμβάνει και πρόσθετο υλικό από την ταινία, όπου ακούγεται ακόμη και το "Πένθιμο Εμβατήριο" του Wagner από την όπερα "Το λυκόφως των θεών". Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Λεβ.

(c) Vinyl | LYRA | 1966 | πηγή:. π.Αρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: