Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μίμης Πλέσσας: Λουκιανού Διάλογοι (1979)

Η συνεργασία του Μίμη Πλέσσα με τον μεγάλο λαϊκό στιχουργό Κώστα Βίρβο υπήρξε μακροχρόνια και ιδιαιτέρως γόνιμη ("Πανόραμα", "Θάλασσα πικροθάλασσα", "Νεκρικοί διάλογοι" κλπ.). 
Ξεχωριστή θέση στην ελληνική δισκογραφία κατέχει η μελοποίηση κειμένων του αρχαίου σατιρικού συγγραφέα Λουκιανού (2ος αι. μ.Χ.) που είχε ξεκινήσει το 1974 με το δίσκο "Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι" και ολοκληρώθηκε το 1979 με το δίσκο "Λουκιανού Διάλογοι"
Η τελευταία αυτή δουλειά δεν επικεντρώθηκε σ' ένα συγκεκριμένο έργο του Λουκιανού, όπως η προηγούμενη, αλλά απλώθηκε και σε άλλα κείμενά του, τα οποία αναπροσάρμοσε με έμμετρο τρόπο στα καθ' ημάς ο Κώστας Βίρβος και τα έντυσε μουσικά ο Μίμης Πλέσσας. Το υλικό αυτό παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών ως μουσική παράσταση στο θέατρο Λυκαβηττού σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα
Τραγούδησε η μεγάλη ομάδα ηθοποιών που έλαβε μέρος στην παράσταση, μεταξύ των οποίων ο Σάκης Μπουλάς, η Μαρίνα, ο Κώστας Μπίγαλης, η Ελίνα Παπανικολάου, η Κάτια Μπαλανίκα και ο Δημήτρης Ψαριανός.
  


(c) LP | Lyra | 1979 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: