Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ηλίας Ανδριόπουλος: Τα τελευταία σήματα (1986)

Τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου χαρακτηρίζονται από το έντονα μελωδικό τους υπόβαθρο, ενώ τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες τραγουδισμένα από αγαπημένους ερμηνευτές, όπως ο Αντώνης Καλογιάννης, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη και η Σωτηρία Μπέλλου. 
Παρόλο όμως που ο συνθέτης ευτύχησε να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του τόσο σημαντικές φωνές, θεώρησε αναγκαίο για την ανάδειξη της μελωδικής τους υπόστασης να τα παρουσιάσει και στην καθαρή οργανική τους μορφή, χωρίς τη φωνητική τους υποστήριξη. Το έκανε πρώτη φορά το 1980 με το δίσκο "Τα λαϊκά μου", όπου συμπεριέλαβε οργανικές μελωδίες από τους δίσκους "Γράμματα στον Μακρυγιάννη και άλλα λαϊκά" (1979) και "Λαϊκά προάστια" (1980).
Το 1986 ηχογράφησε τον δεύτερο ορχηστρικό του δίσκο με τίτλο "Τα τελευταία σήματα". Αυτή τη φορά βασίστηκε στο υλικό των δίσκων "Προσανατολισμοί" (1984) και "Ξένες πόρτες" (1985). Ο δίσκος αυτός έχει πολύ λυρικότερο χρώμα από τον προηγούμενο ορχηστρικό του λόγω της φύσης του πρωτογενούς υλικού. Ο ίδιος ο συνθέτης διευθύνει την ορχήστρα. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό και απόλυτα γοητευτικό. 


(c) LP | LYRA | 1986 | πηγή: π.Αρτ.

1 σχόλιο:

Dimitris Dimitriou είπε...

Ήξερα ότι υπάρχει.Δεν πίστευα ότι θα το άκουγα ποτέ.Και να το.Μπράβο, και πάλι μπράβο.