Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Θωμάς Θωμαΐδης τραγουδά Γιάννη Μαρκόπουλο (1985)

Ο Θωμάς Θωμαΐδης υπήρξε ένας λαϊκός τραγουδιστής που είχε μια σύντομη καριέρα εκεί στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80, ενώ στη συνέχεια σταδιακά εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.
Πρόλαβε ωστόσο να σημαδέψει τη σύντομη παρουσία του με μια σημαντική συνεργασία: Το 1985 λοιπόν βρέθηκε δίπλα στον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και μάλιστα δυο φορές στο στούντιο. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο soundtrack "Τα χρόνια της θύελλας", ενώ συγχρόνως ηχογράφησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο αποκλειστικά με τραγούδια του συνθέτη. 
Στο δίσκο αυτό περιλαμβάνονται τραγούδια σε δεύτερη εκτέλεση από τους κύκλους "Τραγούδια του νέου πατέρα", "Ανεξάρτητα" και "Εργάτες", καθώς και μερικά μεμονωμένα κομμάτια του Μαρκόπουλου, όλα από τη δεκαετία του '70. Την ενορχήστρωση όλου του υλικού έκανε ο μουσικός Φίλιππος Τσεμπερούλης
Συμπαθητικές εκτελέσεις που σήμερα πια ακούγονται μάλλον παρωχημένες και οπωσδήποτε δεν μπορούν να σταθούν δίπλα στις πρώτες ερμηνείες αυτών των σπουδαίων τραγουδιών. 
Ο δίσκος είναι σπάνιος και βρέθηκε χάρις στην ευγενική χειρονομία του φίλτατου Ηλία από τη Ναύπακτο και τη διαρκή "χορηγία" του π.Αρτ., τους οποίους ευχαριστώ εκ βαθέων...


(c) LP | ΠΟΡΕΙΑ | 1985 | πηγή: Ηλίας/π.Αρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: