Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ελλάς, η χώρα των εμβατηρίων (1990)

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως τη γενέθλια ημέρα της 21ης Απριλίου 1967! Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να αφιερώσουμε τη σημερινή μας ανάρτηση στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός που κάνει περήφανη τη σύγχρονη Ελλάδα, αυτήν που κουβαλάει το προπατορικό αμάρτημα της ...εφεύρεσης της δημοκρατίας!
Ιδού λοιπόν μια συλλογή-ντοκουμέντο με ...χουντοστρατιωτικό περιεχόμενο να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Ελλάς, η Χώρα των Εμβατηρίων
Μια παραγωγή του Μάνου Χατζιδάκι για τον ΣΕΙΡΙΟ. Παραλλαγή του τίτλου της παλιάς κινηματογραφικής του σύνθεσης "Ελλάς, η χώρα των ονείρων".
Όπως προσφυέστατα αναφέρεται στον υπότιτλο, η συλλογή αυτή είναι "μια εξωφρενική παρέλασις απίθανων ηχηγραφημάτων εθνικού και ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος". Γιατί εδώ υπάρχουν τα πάντα ως πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι. Πρωινά εγερτήρια, επίσημοι ύμνοι ποδοσφαιρικών ομάδων (που, κατά τα ειωθότα, περιορίζονται στο Λεκανοπέδιο), ύμνοι πολιτικών αρχηγών και "ειδικών καθεστώτων", τραγούδια εθνικής ανατάσεως και άλλα τινά εκπάγλου γοητείας και ...υψηλής αισθητικής. Αποκαλύπτονται και κάποιες ανομολόγητες συναναστροφές καλλιτεχνών που ποτέ δεν απολογήθηκαν για την πολιτεία τους! Συνθέτες και τραγουδιστές που βολεύτηκαν σε εποχές που άλλοι ...περιδιάβαιναν την άγονη γραμμή!

(c) CD | ΣΕΙΡΙΟΣ/MBI | 1990


Δεν υπάρχουν σχόλια: