Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Γιοβάννα: Yovanna Sings of Athens (1965)

Η τετραετία 1962-1965 υπήρξε η πιο γόνιμη στην καριέρα της Γιοβάννας, καθώς ήταν το διάστημα του διεθνούς της ανοίγματος με δεκάδες κοντσέρτα σε ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως στη Σοβιετική Ένωση, όπου για ένα διάστημα μεσουράνησε γνωρίζοντας αποθεωτική δημοτικότητα. Το διάστημα αυτό ορίζεται κι από τη συμμετοχή της σε δύο διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, το 1962 στο Sopot της Πολωνίας και το 1965 στο λαμπερό φεστιβάλ της Eurovision εκπροσωπώντας την Ελβετία.
Στο κλείσιμο αυτού του κύκλου λοιπόν κυκλοφόρησε στην Αμερική ένας δίσκος της Γιοβάννας με δώδεκα από τα ωραιότερα τραγούδια της. Τίτλος του δίσκου: Yovanna Sings of Athens. Εκδόθηκε από τη δισκογραφική εταιρία Grecophon που ειδικεύονταν σε ηχογραφήσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που έκαναν διεθνή καριέρα ή πήγαιναν στην Αμερική για περιοδείες. 
Στο δίσκο περιλαμβάνονται συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σπήλιου Μεντή, του Μίμη Πλέσσα, του Αλέκου Γεωργιάδη, του Γιώργου Κατσαρού, του Λυκούργου Μαρκέα και του Στράτου Καμενίδη. Ετερόκλητο υλικό που ενοποιείται ιδανικά από τις έξοχες ερμηνείες της Γιοβάννας. Αν και τα τραγούδια βρίσκονται πλέον εύκολα σε διάφορες ψηφιακές συλλογές, ο ίδιος ο δίσκος είναι εξαιρετικά δυσεύρετος.

(c) LP | Grecophon | 1965 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Μάκης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: