Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Βίκυ Μοσχολιού: Ο 2ος προσωπικός της δίσκος (1967)

Ας κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με τους προσωπικούς δίσκους-ανθολογίες της Βίκυς Μοσχολιού επιστρέφοντας στα χρυσά χρόνια της Columbia στη δεκαετία του '60. Πρόκειται για τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο, όπως πάντα, το όνομά της. 
Άφησα τελευταίο το δίσκο αυτό, γιατί δεν τον έχω δυστυχώς στη συλλογή μου, αλλά μιας και με πολύ κόπο κατάφερα να αποκαταστήσω αξιοπρεπώς τα εξώφυλλα (πανομοιότυπα σχεδόν με το δίσκο του 1966), δεν ήταν πλέον δύσκολο να συμμαζέψω τα τραγούδια που συνιστούν το περιεχόμενό του.
Η συλλογή περιλαμβάνει δώδεκα υπέροχα τραγούδια με τις υπογραφές μεγάλων συνθετών που εκείνη την εποχή τροφοδοτούσαν το ακαταμάχητο ρεπερτόριο της μεγάλης ερμηνεύτριας. Έχουμε λοιπόν τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Δήμου Μούτση και του Ευάγγελου Πιτσιλαδή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πέντε από τα τραγούδια αυτού του δίσκου ("Ένα αστέρι πέφτει πέφτει", "Σ' έβλεπα στα μάτια", "Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ", "Πού να 'βρω ταχυδρόμο", "Άδειο το λιμάνι") τα βρίσκουμε και στον τρίτο προσωπικό δίσκο της Μοσχολιού κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί ο δεύτερος αυτός δίσκος εξαφανίστηκε από την αγορά κι έγινε πανσπάνιος...

(c) LP | Columbia | 1967 | πηγή: d58