Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Βασίλης Δημητρίου: Ένας φιλήσυχος άνθρωπος (1988)

Ιδού άλλο ένα υπέροχο τηλεοπτικό soundtrack του Βασίλη Δημητρίου που δυστυχώς παραμένει ανέκδοτο. Και ιδου άλλη μια από τις πολυάριθμες συνεργασίες του συνθέτη με το δίδυμο των Κώστα Κουτσομύτη και Βαγγέλη Γκούφα.
Πρόκειται για τη σειρά της ΕΤ2 "Ένας φιλήσυχος άνθρωπος" που προβλήθηκε το 1988 κι επαναλήφθηκε άλλες δυο φορές, το 1991 και το 1994. Η σειρά βασίστηκε σε κείμενο του συγγραφέα Κώστα Κοτζιά, σενάριο του Βαγγέλη Γκούφα και σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Πρωταγωνιστής ο ακαταμάχητος κωμικός μας Θύμιος Καρακατσάνης. Μαζί του οι: Γιώργος Κυρίτσης, Ρένια Λουιζίδου, Έρση Μαλικέντζου, Νίκος Κάπιος, Κατιάνα Μπαλανίκα, Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάσος Κωστής και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
Η μουσική του Δημητρίου είναι χαμηλόφωνη με τζαζ αποχρώσεις και ερμηνεύεται από ένα κουιντέτο εκτελεστών, όπου κυριαρχεί ο ήχος του σαξόφωνου και του πιάνου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πάνος Γκέκας (πιάνο), Θανάσης Αραπίδης (σαξόφωνο), Άγγελος Γαβριήλ (κιθάρες), Δημήτρης Ντουφεξιάδης (βιολοντσέλο), Βαλεντίν Μπέικοφ (βιολί).

(c) Ανέκδοτο soundtrack | 1988 | mp3 | Αυτοσχέδια εξώφυλλα
πηγή: d58