Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Βασίλης Δημητρίου: Τρεις ψηλές γυναίκες (1995)

Τη σεζόν 1995-96 ο Ανδρέας Βουτσινάς σκηνοθέτησε την παράσταση "Τρεις ψηλές γυναίκες" στο Θέατρο Αθηνών πάνω στο ομώνυμο έργο του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee (1928-2016). Το έργο ανήκει στην όψιμη περίοδο του συγγραφέα, αφού γράφτηκε το 1991, ενώ η θεματολογία του παραπέμπει εμμέσως στο κλασικό του αριστούργημα "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ΄".
Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν τρεις σημαντικές ηθοποιοί μας, οι δυο μάλιστα με λαμπρές δάφνες από το παρελθόν: Η Ελένη Χατζηαργύρη, η Ζωή Λάσκαρη και η Κατερίνα Μαραγκού. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ερρίκος Μελιές. Η ίδια μετάφραση χρησιμοποιήθηκε και στο πρόσφατο ανέβασμα του έργου από τη Μπέτυ Αρβανίτη.
Ο Βασίλης Δημητρίου έγραψε τη μουσική της παράστασης, ένα υπέροχο soundtrack για σόλο βιολοντσέλο στη φόρμα του θέματος με παραλλαγές, όπως είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις. Ο ήχος του βιολοντσέλου σε αργό τέμπο μοιάζει σαν μακρινός απόηχος από τις αριστουργηματικές σουίτες για βιολοντσέλο του Μπαχ! Σολίστ ο Κώστας Θέος.

(c) Ανέκδοτο OST | 1995 | mp3 |Αυτοσχέδια εξώφυλλα
πηγή: d58

2 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Θησαυρός.Ούτε στην Αθήνα των θαυμάτων δεν θα βρισκόταν.Μόνο στον Δισκοβόλο.
Χίλια ευχαριστώ.

n0str0 είπε...

Καλημερα
Τι θα μπορουσα να πω κατι καλλυτερο απο τον προλαλησαντα.
Ενα Ευχαριστω απο καρδιας.