Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μάνος Χατζιδάκις: Ελλάς η χώρα των ονείρων (το αυθεντικό soundtrack)

Πριν από μερικούς μήνες σας παρουσίασα τον αριστουργηματικό δίσκο "Ελλάς η χώρα των ονείρων" του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι στην επίσημη δισκογραφική του εκδοχή (1963), η οποία ανατυπώθηκε και σε ψηφιακή μορφή τα νεότερα χρόνια (1988).
Εδώ σας παρουσιάζω την αυθεντική μορφή του soundtrack για τον ομώνυμη ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Wolfagang Mueller-Sehn, όπως κυκλοφόρησε το 1960 (ή 1961) σε 10ιντσο βινύλιο από τη Fontana. Η μουσική και τα τραγούδια του έργου είναι μοιρασμένα σε 18 μέρη, τα οποία ονοματίζονται με τοπωνύμια της ελληνικής γης μοιρασμένα στις ενότητες Στεριά και Αιγαίο
Τραγουδά φυσικά η Νάνα Μούσχουρη στην τελευταία της συνεργασία με τον συνθέτη πριν ξεκινήσει την τεράστια διεθνή της καριέρα, καθώς οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν δισκογραφικά με καινούργιο υλικό πολλά χρόνια αργότερα, το 1972, στο δίσκο "Σπίτι μου, σπιτάκι μου". Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στον Νίκο Γκάτσο και στον συνθέτη.


(c) LP | Fontana | 1960 | Original Soundtrack | πηγή: Ιω.Μπότσας

4 σχόλια:

Άαβας / d58 είπε...

Όσοι σπεύσατε να κατεβάσετε το αρχείο καλό θα ήταν να το κατεβάσετε εκ νέου, γιατί ο δίσκος ξανανέβηκε σε νέο rip, επειδή από το αρχικό έλειπε ένα κομμάτι. Η δεύτερη και πλήρης ανάρτηση έγινε στις 09:20 (17/2/2018).

n0str0 είπε...

Καλημερα
Για μια ακομη φορα Φανταστικος
Ευγε φιλε μου

...ολοικ είπε...

Eυγε και ευγε και παλι "ευγε"...(Μηπως δεν σου ειπα "ευγε";;;)ΕΥΓΕ!!!!!

Lilalilak είπε...

Τι να πούμε.. Εξαιρετικό καλέ μας Δημήτρη..