Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ευάγγελος Πιτσιλαδής: Ανάμνησις (1975)

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, έχοντας ήδη ηχογραφήσει μερικούς κανονικούς κύκλους τραγουδιών ("Πυροτεχνήματα", "Το ναυτικό μας", "Θαλασσάκι μου", "Τα κίτρινα ρολόγια", "Θα συναντηθούμε") που ερμήνευσαν μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως ο Σταμάτης Κόκοτας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Ρένα Κουμιώτη, η Καίτη Χωματά, ο Δημήτρης Ζευγάς και άλλοι, στράφηκε σ' ένα είδος συνθέσεων οργανικών με κάποια τραγούδια που ερμήνευσαν γνωστοί ηθοποιοί της εποχής.
Ο πρώτος δίσκος αυτής της σειράς κυκλοφόρησε το 1975 από τη Sonora με τίτλο "Ανάμνησις". Ο τίτλος παραπέμπει στη μεγαλύτερη ποπ επιτυχία του συνθέτη που είχε κάνει πάταγο μερικά χρόνια παλιότερα με τον Τόνι Πινέλι και άλλους ερμηνευτές. Το τραγούδι αυτό εδώ ερμηνεύουν πολύ αισθησιακά οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος και Γωγώ Αντζολετάκη. Οι ίδιοι ερμηνεύουν και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, είτε σόλο, είτε σε ντουέτο. Ο δίσκος συμπληρώνεται με πέντε οργανικά θέματα βασισμένα σε μελωδίες των τραγουδιών. 
Ποπ ενορχήστρωση σε στυλ easy listening μ' αυτό το αναγνωρίσιμο ηχόχρωμα που ακούγαμε εκείνο τον καιρό στα χαρακτηριστικά soundtrack των αισθησιακών ταινιών της εγχώριας κινηματογραφίας.

(c) LP | Sonora | 1975 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Vostis/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: