Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ευάγγελος Πιτσιλαδής: Αναδυομένη (1979)

Ο Ευάγγελος Πιτσιλαδής αρχικά, Βαγγέλης στη συνέχεια, υπήρξε ένας δημοφιλής συνθέτης με σημαντικές επιτυχίες στα χρόνια του '60 γράφοντας τραγούδια που ισορροπούσαν μεταξύ λαϊκού και ποπ ύφους, τα οποία ερμήνευσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Μαρινέλλα, ο Σταμάτης Κόκοτας και άλλοι.
Το 1968 ηχογράφησε την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο "Κοράλλια" δείχνοντας το δρόμο που επρόκειτο να ακολουθήσει στη συνέχεια, γράφοντας δηλαδή μουσική κυρίως για εικόνα και ιδιαίτερα αυτή της μικρής οθόνης.
Στο κλείσιμο της δεκαετίας του '70 λοιπόν ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Αναδυομένη" που σκηνοθέτησε ο Ερρίκος Ανδρέου βασιζόμενος σε βιβλίο του Γρηγόριου Ξενόπουλου με πρωταγωνιστές τους Νόρα Βαλσάμη, Δάνη Κατρανίδη, Πάνο Χατζηκουτσέλη, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, Καίτη Λαμπροπούλου και Ανδρέα Φιλιππίδη. Η σειρά προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ τον χειμώνα του 1978-1979 σε 16 συνολικά επεισόδια.
Ο συνθέτης έγραψε οκτώ ανάλαφρα τραγουδάκια που ερμήνευσε η Νόρα Βαλσάμη. Αδιάφορα τραγούδια κι εξίσου αδιάφορη η ερμηνεία τους από μια ηθοποιό που σωστά δεν αποτόλμησε άλλη φορά να εκθέσει τις φωνητικές της δυνατότητες, παρά μονάχα σε κάποιες παιδικές παραγωγές! Ο δίσκος συμπληρώνεται με τρία οργανικά θέματα βασισμένα σε μελωδίες των τραγουδιών. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο συνθέτης.

(c) LP | Sonora | 1979 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Δημ.Δημ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: