Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Τάκης Παναγόπουλος: Όπου και νάσαι (1985)

Με το δίσκο "Όπου και νάσαι" που κυκλοφόρησε το 1985 από τη Minos κλείνει τον κύκλο του στην ελληνική δισκογραφία ο συνθέτης Τάκης Παναγόπουλος, ο οποίος είχε ξεκινήσει το 1973 με τα "Τραγούδια του Νοτιά" σε ηλικία 60 χρονών!
Ο τελευταίος αυτός κύκλος τραγουδιών του διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους. Εδώ έχουμε πλέον τραγούδια περισσότερο μελαγχολικά κι ευαίσθητα σε αντίθεση με το χαρούμενο και σατιρικό ύφος που μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες δουλειές του. Ο ίδιος γράφει πάντα τη μουσική και τους στίχους που δεν έχουν κάποια πρωτοτυπία και κινούνται στα τυπικά κλισέ της εποχής. Λιτή ενορχήστρωση με κύριο όργανο το πιάνο.
Τα τραγούδια ερμηνεύει ο άγνωστος τραγουδιστής Παναγιώτης Τσίχλης, ο οποίος πέρασε από την ελληνική δισκογραφία εντελώς απαρατήρητος με δυο δίσκους όλους κι όλους στο ενεργητικό του που κυκλοφόρησαν και οι δυο μέσα στο 1985. Ο άλλος δίσκος του έχει τίτλο "Άιντε ζωή" και περιέχει τραγούδια του Κρητικού συνθέτη Γιώργου Παπαδάκη. Οι ερμηνείες του είναι συμπαθητικές, αλλά τον αδικεί η ηχοληψία, καθώς η φωνή του μοιάζει να έρχεται από ένα βάθος, κάτι σαν αντίλαλος!

(c) LP | Minos | 1985 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Δημ.Δημ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: